Újra itt

 2010.09.04. 11:11

  Mostanában nem jutottam odáig, hogy írjak, ezért most ezt pótolom.. Jó ez a blogírás, de azért nem tökéletes, mert én nem tudom, veletek mi történik? Ezért töltöttem mostanában az esti szabadidőm msnen, facebookon..:) 

Most épp szombat délelőtt van, nyugis minden, szépen süt a nap. A nappaliban üldögélek, hatalmas szemű szőlőt eszek és fél szemmel rajzfilmet nézek a tvben :) 

Ez a hét elég rosszul kezdődött, mert hétvégén már nyugodtak voltunk, hogy két német lánnyal fogunk együtt lakni Dórival. Arra nem számítottunk, hogy nem szólnak a tulajnak erről.. hétfőn kiderült, (mikor felhívták a lakás tulaját) hogy közben ő is keresett két másik lakót.. Így mi hétfő délután - mikor már költözni szerettünk volna - megtudtuk, hogy kezdhetjük előről a lakáskeresést. 

Enyhén szólva idegesek voltunk, szétnéztük a neten, felhívtuk az egyiket és elmentünk megnézni.. Nem tetszett sajna.. Láttunk az utcán hirdetéseket, és felváltva hivogattuk Dórival. Kicsit nehezen, de végül csak megértettem amit kellett és elmondtam, amit akartam.. Ha jól emlékszem, még két lakást néztünk meg, az egyik borzasztó volt, büdös volt, egy kutya és macskák is laktak ott. A másik viszont egész jó volt. Két türelmes, de igen bőbeszédű öreglány fogadott minket.. Szép lakás volt, de nem lehetett szobánként bérelni, csak úgy, h az egész lakást. Megbeszéltük velük, h másnap keresünk a suliban lakótársakat. 

Másnap nem találtunk lakótársakat.. már mindenkinek volt hol laknia (legalábbis akikkel találkoztunk). Kaptunk új címeket az ISA irodában, de szerencsére nem kellett ismét nyakunkba venni a várost. Megláttunk egy hirdetést az iroda mellett, felhívtuk, még angolul is tudott kicsit a nő, és értünkjöttek. Nagyon szép lakás, még aznap este átköltöztünk :) 

Lakik itt még egy spanyol srác, aki annyira anadalúziai spanyolt beszél, hogy néha az az érzésem, nem is spanyolul mondja a dolgokat, tényleg nem értem meg ( egyelőre) és mióta itt vagyunk itt vendégeskedik egy barátja, aki baszk és vele már egyszer sikerült elbeszélgetnem, tanárnak tanul, lehet ezért türelmesebb.. Még sok hely van, szabad ágyak és majd jönnek még diákok, ha elkezdődik a suli. (reméljük a legjobbakat). Ja itt lakik még egy lány, de ő otthon van és még nem találkoztunk. 

A lakásban az egyetlen rossz, h kicsit messze van mindentől, a városközpont 20 perc séta kb., a suli is.. Viszont tartozik hozzá egy medence, itt van a szomszéd utcában :) Amióta ideköltöztünk a napjaim abból állnak, hogy reggeltől 1-ig nyelvtanfolyamon vagyok, 2 körül hazaérek, ebédelünk vmit (eddig sajnos sajtos kenyér + zöldség volt a menü) aztán pihi, majd ennek folytatása a medencénél.. reggelente vagy 40 percet sétálunk a suliba, mert hatalmas a campus és pont a másik végében van az óránk. De a medence kárpótol a sétáért :) 

Az idő eddig mindig meleg volt, egy nap volt kicsit beborulva, de esőt még nem láttunk.. 

Tegnap este elmentünk bevásárolni a jövő hétre, végre főzöcskézünk majd egy kicsit, mert még eddig nem ettem főtt kaját itt. Már megkóstoltam a gazpacho-t, ami spanyol specialitás, de lehet kapni a boltokban hűtve mint a gyümölcsléket, tulajdonképpen fűszeres paradicsomlé, kicsit fokhagymás, olivaolaj is van benne, nagyon egészséges és finom is :) 

A nyelvtanfolyamról is írok pár szót. Nagyon élvezem, a tanárnőnk, Ana nagyszerű, folyton mosolyog és magyaráz és beszéltet minket. A szókincsem is szépen bővül, talán szép lassan megtanulok folyékonyan beszélni.Jó lenne beszélgetni a lakótársunkkal, de tényleg nagyon hadar és érthetetlenül beszél :( talán majd kicsit később.. vagy az új lakótársak közül valaki hátha nem granadai lesz :) 

A mai program tévézés, fözöcskézés, spanyol tanulás és napozás :P már elég barna vagyok, de lehet még ezt fokozni! Megyek is reggelizni. Majd még jelentkezem valamikor :)

Címkék: lakás nyelvtanfolyam lakáskeresés

A bejegyzés trackback címe:

https://evelinhuelvaban.blog.hu/api/trackback/id/tr422270584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása